top of page
Contact

+32 473 56 07 27

Barbara Rillaers

Neurofeedback

Menselijke relaties en persoonlijke ontwikkeling zijn voor mij altijd uiterst belangrijk geweest. Ik heb dan ook heel wat opleidingen gevolgd en parallel therapeutisch werk verzet, m.n.

  • geweldloze communicatie

  • opleiding tot individuele begeleiding

  • actief luisteren

  • genezing van innerlijke wonden

  • onbewuste knopen ontwarren

  • bemiddeling, conflictresolutie

  • voetreflexologie

 

In mijn praktijk ben ik tot het besef gekomen dat al die therapeutische methodes betere resultaten geven als de hersenen er voor open staan. Ze zijn in staat om optimaal te werken voor zover het centraal zenuwstelsel dat ook doet. Mijn persoonlijke zoektocht heeft me zo de NeurOptimal® en zijn heilzame werking doen ontdekken.

Ik was zo enthousiast dat ik in 2009 een NeurOptimal® opleiding volgde bij Corinne Fournier in Parijs.

 

Dit kostbaar hulpmiddel kan zowel als uitgangspunt als aanvullend aan andere therapeutische praktijken dienen voor de behandeling van allerlei aandoeningen, zoals stress, depressie, slapeloosheid, concentratie- en leerstoornissen, OCD, ADHD, migraine, chronische pijnen, e.a.

 

Dat alles zonder medicatie noch neveneffecten. Want, hoewel de NeurOptimal® geen medische behandeling is, worden de meeste fysische, mentale en/of emotionele symptomen van de gebruikers lichter of verdwijnen ze zelfs. Atleten, studenten en musici zien hun prestaties verbeteren.

 

Gedurende een NeurOptimal® sessie zit je comfortabel naar muziek te luisteren of naar een musical te kijken. Ik bevestig je clips op je oren en twee elektroden bovenaan je hoofd. Zij registreren je hersengolven waarop de muziek reageert door heel korte onderbrekingen als het systeem een verzwakking van de hersenfunctie vaststelt. Door deze onderbrekingen wordt het zelfregelend vermogen van de hersenen geactiveerd en gaat hun werking verbeteren waardoor je meer ontspanning en efficiëntie ervaart. Na een sessie van 35 minuten, voel je je opgekwikt, ontspannen en mentaal alerter. Geleidelijk aan gaat dat effect na de sessies langer duren want de hersenen worden als het ware getraind.

 

Mijn oorspronkelijke opleiding als vertaalster maakt het mij mogelijk je in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans te begeleiden.

bottom of page